Thursday, 3 November 2011

Klekljana ogrlica

V Idriji sem se poleti navdušila za tole ogrlico. Vzorec (avtorice Irme Pervanja) je čisto  preprost in se zanj sploh ne bi navdušila, če ne bi v času festivala videla klekljarice, ki ga je pred trgovino delala z metaliziranim sukancem. V hipu me je prešinilo:"Aha, tole bo pa krasno za rojstni dan!"
Delo ni bilo težko, saj je samo ozki ris in sukani ris, edino perlice sem prvič uporabila. Kolegica s tečaja mi je inštrukcije dala kar po telefonu, čisto preprosto s kvačko potegneš sukanec skozi luknjico ... čisto preprosto, če dobro vidiš in je dobra svetloba pa svetel sukanec - sicer pa manj preprosto, a je šlo.
Čipka mi je prav všeč in sem vesela, da sem uporabila metaliziran sukanec, čeprav rad nagaja in se snema. Upam, da bo všeč tudi obdarovanki.

2 comments:

Blankita said...

This work is beautiful, congratulations!!!

Blankita said...

Hello Ladka, your work is very beautiful and excellently done, can you tell me where I can obtain some of the Idrija patterns? They are very
difficult to get in my country. If you can help me my email is: blancator@gmail.com. Thanks for sharing your great work. It is a pleasure to look at!!!